Koolirahuga liitumine on alanud

26. august, 2020

Traditsiooniline Koolirahu kuulutatakse välja 1. septembril kell 10.30 Võru linna keskväljakul, ent liitumine 2020/21 õppeaasta Koolirahuga on juba alanud.  Tänavune koolirahu linn Võru on koht, kus „süä om õigõ kotusõ pääl!“. Koolirahu väljakuulutamist on võimalik jälgida otseülekande vahendusel.

Koolirahu leping sõlmitakse iga kooliaasta alguses Koolirahu pidulikul tseremoonial Haridus- ja Teadusministri esindaja, Koolirahu linna esindaja, Eesti Õpilasesinduste Liidu, SA Integratsiooni Sihtasutus, SA Kiusamisvaba Kool, MTÜ NÜ TORE ja  MTÜ Lastekaitse Liidu vahel.  

Lisaks toimub tänavu sel päeval kell 13–17 Võru linna keskväljakul kooliaasta alguse pannkoogipidu. Võru naisteklubi eestvedamisel on kooliaastat ikka pannkoogipeoga alustatud ning seekordsele peole on kutsutud ka kõik Koolirahu sõbrad ja partnerid. Esinevad Võru õpilased ja noored, üles on pandud tegelustelgid, korraldatakse mänge ja loomulikult süüakse maitsvaid pannkooke.

Koolirahu liikumise eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele. Tegemist pole ühepäevase sündmusega, vaid Koolirahu on mõttemaailm ja haridustee osa, mistõttu toimub aasta ringi erinevaid sündmusi nii Koolirahu linnas Võrus kui ka mujal Eestis.

Koolirahuga saavad koolijuhtide algatusel liituda kõik koolid, sõlmides koos terve kooliperega Koolirahu lepingu ja registreerides selle kas Koolirahu veebilehel või printides lepingu välja.

Vaata 1.sept kell 10.30 Koolirahu väljakuulutamist:

Youtube otseülekande link: www.youtube.com/watch?v=2GyF3j0Lg1w   
FB otseülekande link: www.facebook.com/Voru.linn/live

Loe lisaks:
Liitumine Koolirahuga
2020/21 on Koolirahu linnaks Võru – koht, kus „süä om õigõ kotusõ pääl!“
2019/20 Koolirahu linn Narva võttis õppeaasta kokku